Gør haven klar til sommer

0
513
Gør haven klar til sommer

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Selvom det fortsat er koldt udenfor, varer det ikke længe før foråret og sommeren kommer til Danmark. Det varmere vejr giver os lyst til at være udenfor og nyde alle de solstråler, vi overhovedet kan komme i nærheden af, oven på en kold og mørk vinter. Foråret betyder også, at det bliver tid til at ordne haven igen, efter den hårde vinter. Haven skal gøres indbydende og klar til at blive brugt hyppigt i hele sommerhalvåret.

Frem med havemøblerne

Når vi for alvor skal til at opholde os udendørs, er det vigtigt at finde de rette havemøbler, så hele familien kan samles ude i det gode vejr. Hvis I investerer i nogle gode havemøbler, og samtidig husker at passe og pleje møblerne, er de sikret mange års levetid i jeres have eller på terrassen. Når I skal vælge spisebord til udendørs brug, er det vigtigt at finde et, som har plads til hele familien. I bliver hurtigt trætte af bordet, hvis der ikke er plads til alle, uden at man skal sidde klemt sammen. På de ekstra varme og solrige dage kan en liggestol eller solvogn være en god investering. Det er dejligt at kunne ligge ned og nyde solens stråler, og samtidig kan en solvogn eller liggestol let trækkes ind i skyggen, når middagssolen bager på himlen.

Frem med planter og blomster

Når dagene og nætterne bliver varmere, kan I for alvor begynde at fylde haven med flotte planter og blomster, som kan give en ægte følelse af forår og sommer. De ideelle tidspunkter at udplante på er forår og efterår, men mange af sommerblomsterne kan ikke tåle nattefrost. Derfor kan mange af disse først plantes ude når nattefrosten for alvor er væk, cirka i midten af maj måned. Farverige blomster og planter kan være med til at skabe liv og glæde i haven, og kan i høj grad skabe hygge i haven. Når I skal vælge planter til haven, er det vigtigt at undersøge, hvornår det er bedst at udplante de forskellige planter, for at sikre planterne de bedste levevilkår og lang levetid. Mange planter og blomster kræver ikke den store pasning, så det også er muligt at få smukke planter i haven, selvom man ikke har meget tid til at passe dem.