Sådan laver du hjemmelavede og naturlig rengøringsprodukter

0
574
Rengøring

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

 

For denne skribent var det at lave hjemmelavede, naturligt rengøringsprodukter et spændende projekt, fordi jeg elsker at følge opskrifter, men er knap så vild med rengøring når det er besværligt og stinker af kunstig citron.

Jeg tilbragte timer på internettet for at få ideer, forslag, opskrifter og nyttige råd om emnet hjemmelavede rengøringsmidler. Efter mange forsøg og fejltrin har jeg fundet et par, der er mine favoritter, og jeg deler dem i dag, så du ikke behøver at gøre alt benarbejdet!

Før jeg kommer ind i de specifikke opskrifter, lad mig dog bare sige dette: Klar eddike og bagepulver dur til ALT. Du vil se det er hovedkombinationen i en mange af opskrifterne nedenfor.

At lave hjemmelavede helt naturlige rengøringsprodukter var et logisk første skridt for at undgå giftstoffer og kemikalier fra mit hjem. Jeg har tidlige – med stor glæde gjort brug af privat rengøring – og det vil jeg stadigt gøre i ny og næ – man behøver jo ikke blive 100% hellig. Nå men her er min yndlingsopskrifter.  

 

Hjemmelavet universalrengøringsmiddel

1/2 c hvid eddike

2 spsk. bagepulver

10 dråber lavendel eller citron æterisk olie (til deres desinfektionsmidler)

 

Bland eddike, æteriske olier og lidt vand, før du kommer bagepulver i en ren sprøjteflaske (glas er bedst). Fyld derefter op til toppen med vand. Jeg bruger omkring en ½ liters flaske. Ryst forsigtigt for at blande ingredienserne sammen. Blandingen er klar til at blive brugt. Sprøjt på og tør af med en klud og lad det tørre.

 

Hjemmelavet skurre middel

1 ½ kop bagepulver

½ kop miljøvenlig vaskesæbe

10 dråber lavendel eller citron æterisk olie

 

Bland bagepulver og vaskesæbe i en skål, omrør kraftigt for at blande masse til en tyk pasta. Tilsæt æterisk olie og bland godt. Opbevares i en lufttæt beholder.

Hvis blandingen begynder at tørre ud, tilsættes lidt vand.

NB! Sidste gang jeg bestilte privat rengøring, så var hun faktisk overrasket over, hvor effektiv denne blanding var.  

 

Hjemmelavet opvaskemiddel

1 kop salt

2 kopper bagepulver

2 kopper Borax

Bland alle ingredienser sammen og kom dem i en lufttæt beholder. Det kan holde sig i lang tid. Til hver baljefuld skal du kun bruge 2 spiseskefulde vaskemidler!