Skal du spare op i boligen eller investere?

0
492
Skal du spare op i boligen eller investere?

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Huspriserne har i de sidste par år kun gået en vej, og det er opad. Hvis enten har investeret i hus eller lejlighed på det helt rigtige tidspunkt, har du højst sandsynlig nogle penge opsparet i murstenen. Ment på den måde, at dit hus eller lejlighed for den sags skyld, er meget mere værd, end du skylder i realkredit, der er hvert fald tilfældet for rigtig mange mennekser som er bosiddende i hovedstadsområder, hvor der virkelig har været en opsving i boligpriserne.

Hvis du eksempelvis har ejet et hus eller lejlighed i over de seneste 10-15 år eller mere, er priser i langt de fleste steder steget meget i værdi og hvis du ovenikøbt har samtidig afbetalt på gælden kan du have mange penge i murstenene. Er dit hus eksempelvis 2.5 millioner værd, men du kun skylder 500.000 i lånet, har du teoretisk set 2 millioner som du kan investere i dig selv eller i andet med højere afkast. Du kan dog maks belåne huset værdi til 80%, og det skal man naturligvis kun gøre hvis man kan få en et højere afkast, end du betaler i rente.

Invester kun i noget som er sikkert og giver højere afkast

Det er altid godt at betale af på sit hus eller lejlighed, men det er ofte mulighed for at pengene kan yngle på bedre vis. Du kan belåne friværdien og få pengene til at yngle meget bedre, end at de stående som friværdi. Renten på lån er rekordlav i øjeblikket, hvilket åbner muligheden for at lave nogle rigtig gode investeringer.

Det er en god idé at tage en investeringsrådgiver med på råd, da det kan være svært at vide om det er aktier, ETF’er eller obligationer man skal investere i. Generelt set er det sikreste at investere i ETF’er og obligationer, da udsvingene ikke er så voldsommme.

Husk på at det er meget individuelt for den enkelte og dens enkeltes situation. Men med den lave rente der i øjeblikket, er der rig mulighed for at spare endnu mere op til pensionen så man kan leve et lidt sødere liv.