2 ting du kan gøre for din opvaskemaskine

0
42

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er lidt luksus at have en opvaskemaskine. Selv om mange af os er vant til at den bare er der og gør sit job, så er det jo egentlig ikke en nødvendighed. Den herlige maskine sparer os dog både for en masse tid, faktisk også for en masse vand, og ikke mindst for en hel del uenigheder med husets andre beboere, når ingen lige synes det lyder helt vildt fedt at vaske op. Men hvad kan vi gøre for det lille luksusdyr, der arbejder hård hver dag?

Suppler med regnvand eller grundvand med et husvandværk

Ja, den er god nok. Bor du privat og har muligheden for selv at få sat et lille husvandværk op, så kan du vælge at supplere dit vandforbrug med regnvand eller grundvand ude fra haven. Denne løsning kan bruges til alle mulige formål i huset, selv hvis vandet ikke har kvalitet af drikkevand. Det er f.eks. lige meget hvad du skyller ud med i toilettet, eller vasker dit tøj i.

Et husvandværk koster ikke en bondegård, er ikke svært at få installeret og så er det godt både for pengepungen, men også for miljøet. Det kan i hvert fald helt sikkert legimitere, hvorfor i skal have det lille luksusdyr i køkkenet.

Vedligehold din maskine

En opvaskemaskine er ikke dyr i drift. Faktisk bruger vi gennemsnitligt mindre vand på opvaskeren end på at vaske op i hånden. Maskinen er heller ikke dyr i sig selv, og hvis du sørger for at vedligeholde den, så holder den i rigtig, rigtig mange år.

Her er det vigtigste, at du holder maskinen fri for kalk. Det kan du blandt andet gøre med citronsyre, som du ganske enkelt fylder på i stedet for opvaskemiddel og lader maskinen tage en tur. Normalt er det nok at afkalke maskinen et par gange om året, med mindre vandet er meget hårdt, hvor du bor.