3 effektive tips til, hvordan du skaber atmosfære i hjemmet

0
936

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Din bolig skal være det sted, hvor du føler dig bedst tilpas. Dér, hvor du føler dig hjemme. Det er nemlig her, du bruger størstedelen af din hverdag. Her, hvor du kan nyde livet. Derfor er det også helt essentielt, at dit hjem syder af atmosfære. Her får du et par gode råd til, hvordan du skaber hygge og atmosfære i dit hjem.

#1: Belysningen skal matche formålet

Belysningen i hjemmet er helt essentiel i et land som Danmark, hvor solen går tidligt ned i den ene halvdel af året. Sørg for, at det lys, du har i hjemmet, bidrager til at skabe en god og hyggelig stemning. Vælg dine lamper efter, hvilken effekt de skal have.

Hvis belysningen blot skal bidrage med stemning, så er det en god idé, hvis du vælger en diffus belysning, der spreder sig i flere retninger. Omvendt, hvis du skal bruge belysningen til noget arbejdsrelateret, bør du vælge spotlys, som kan bruges til at afgrænse et arbejdsområde.

#2: Stuklister skaber historisk stemning

Stuklister forbindes ofte med historiske herregårdsboliger, men de kan altså anvendes i ethvert hjem — også dit. Du kan finde en masse forskellige stuklister her, som du forholdsvist nemt kan sætte op i din bolig og få en helt ny stemning i dit hjem. Du vil blive overrasket over, hvor meget det egentlig ændrer.

#3: Afgræns områder med kontraster

De fleste hjem har hvide vægge. Det er praktisk, men det er ikke det mest ophidsende. Ej heller det mest stemningsfyldte. Hvorfor ikke tilføje nogle kontraster? De kan blandt andet bruges til at afgrænse områder i dit hjem. Eksempelvis hvis du har en stor stue, hvor det giver mening at skabe forskellige områder. Et sted, hvor du kan sidde og nyde en god bog, et sted, hvor du kan se tv, et sted, hvor du kan slappe af og så videre.