0
127

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Køb varmepumpe på abonnement

Vil du gerne være med til at gøre en forskel og være med til at støtte op om den grønne omstilling, Samtidig med at du spare på dine varmeudgifter? så kan du få udskiftet dit gamle olie- eller gasfyr med en luft til vand varmepumpe. Lyder det omstændigt? Så fat mod! Køb en varmepumpe på abonnement, så slipper du for alt bøvlet med driften, installationerne og servicen.

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe består af to dele, en til udendørs og en til indendørs Det smarte ved en sådan luft til vand varmepumpe er, at den udnytter varmeenergien i luften og den kan således levere tilstrækkelig varme til din bolig, året rundt, selv når der er frostgrader. Delen der står udendørs består af et anlæg med en ventilator.

Ventilatoren trækker luften udefra ind, og forbi en varmeveksler, varmen i luften overføres til et kølemiddel og kompressoren i varmepumpen hjælper med at hæve trykket og derfor også temperaturen i kølemidlet. Derefter ledes det opvarmede kølemiddel ind i delen der står indendørs, hvor kølemidlet opvarmer vandet, det vand der så derefter løber afkølet ud til delen udenfor, for igen at blive opvarmet.

Der findes også modeller, hvor kompressoren er i den del, der er indendørs, i stedet for den udvendige. En varmepumpe er økonomisk fordelagtig selvom den skal bruge strøm, da det er af minimal karakter, den afgiver ca 3-4 kWh varme for hver kWh el den forbruger.

Find den løsning der passer dig

Prisen på en varmepumpe afhænger af, hvor godt din bolig er isoleret, selv størrelsen på din bolig spiller ind, da selve varmepumpens størrelse naturligvis afhænger af boligens areal. Selve installationens omfang og dermed det økonomiske, bliver også påvirket af boligens areal, da der blandt andet skal flere eller større radiatorer til.

Hvis du selv vælger, at investere i en varmepumpe, kan du frem til år 2026 få tilskud fra bygningspuljen, der administreres af Energistyrelsen. Det er en tilskudsordning til energiforbedringer og det dækker op til 30% af omkostningerne ved investeringerne. Køb en varmepumpe på abonnement hvis du ikke selv har økonomien til at lave så stor en investering på en gang. Det er også en udgift der økonomisk er mere inden for rækkevidde.

Husk altid at bruge autoriseret installatører da de er dem med de bedste kompetencer for at udvælge det helt rigtige anlæg og samtidig kan optimere det korrekt, så du får de største økonomiske fordele.