Arkitekttegnet hus eller typehus? Sådan beslutter I jer

0
477

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når I skal købe nyt hus, er det nødvendigt, at I gør op med jer selv, hvorvidt I skal have et arkitekttegnet hus eller et typehus. Se her, hvordan I beslutter jer.

Arkitekttegnede huse giver muligheder

Der er mange fordele ved det arkitekttegnede hus. Her får I et unikt hus, der bliver skræddersyet til jeres behov og den grund, det placeres på. I får samtidig et hus, der matcher jeres ambitioner, hvad angår økonomi, fremtidsudsigter og eventuelt fleksibilitet indbygget i boligen, så den har mulighed for at skifte karakter undervejs i livet.

Hvis du allerede har en grund i tankerne, kan du få arkitekten til at udarbejde et hus, der matcher præcis de ambitioner, du har.

Ulemper ved det arkitekttegnede hus

Til gengæld skal I være enormt engagerede i de fleste beslutninger, og selve processen kræver langt mere tid og energi. Det er ikke nemt at lave en klar tidsplan for, hvornår huset står færdigt, fordi der undervejs i processen opstår nye spørgsmål, som I er nødt til at tage stilling til.

Samtidig kan I ikke være sikre på en pris. Det betyder, at I ikke får svar på, hvad huset kommer til at koste, under jeres første møde med arkitekten. Det er en proces, der tager tid, og derfor får I heller ikke noget klart svar, før I når længere ind i byggeriet.

Typehuset er mere overskueligt

Når du køber et typehus, er både tidsplan og økonomi fast, og du får dermed en tryghed, du ikke får, når du køber et arkitekttegnet hus. Du får eksempelvis at vide, hvis det tager fire måneder, fra fundamentet er gravet, indtil huset står færdigt.

Det er samtidig ofte billigere at bygge, fordi der er forskellige stordriftsfordele og standardelementer. Samtidig er processen tænkt igennem, så der ikke opstår uventede spørgsmål undervejs. Er du interesseret, kan du se forskellige udstillingshuse her. Det giver et godt indblik i, hvad du kan forvente.