BOLIG: Gardiner spreder hygge i hjemmet

0
1088

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Et hjem skal afspejle ejeren. Det gælder ikke bare møblerne — også gardinerne. Men hvordan finder man sig selv i et gardin? Læs med herunder og find dig selv… Og din gardinstil.

Skal gardiner have et praktisk formål eller skal de være æstetiske — og hvilke gardiner er på mode lige for tiden? Vi har samlet en lang række praktiske informationer, du kan bruge, når du skal overveje, hvilket gardiner der skal pryde dit hjem.

 

Klassisk eller moderne?

Det ligger ikke altid lige til højrebenet, hvilke gardiner man skal vælge. Ofte tyer man til den neutrale og nemme løsning, hvor gardinerne udelukkende har en praktisk funktion og generelt ikke optager unødvendig opmærksomhed. De skal bare kunne skærme for solens stråler, og derudover bør de faktisk bare gemmes væk.

En ærgerlig løsning. Gardiner har nemlig også en æstetisk side, som kan give boligen et touch af hygge og atmosfære.

 

Hvad er dit behov?

Inden du går ud og køber gardiner, er der et par ting, du bør gøre op med dig selv. Kend dit behov. Hvordan ligger de rum, du skal købe gardiner til, i forhold til lysindfald eksempelvis?

Egentlig handler det om at kende til de udfordringer, der er i de forskellige rum, samt hvilke funktioner rummet skal have. Er du i tvivl, kan du bestille en gardinbus til at komme forbi dit hjem. De kan hjælpe dig med at afgøre, om det ville passe ind med rullegardiner, plissegardiner, klassiske gardiner eller en fjerde løsning.

Samtidig vil de kunne forklare dig hvilke fordel og ulemper, der er ved de forskellige ting.

 

Gardinerne skal afspejle hjemmets stil

Selvom store, voluminøse velourgardiner kan være lækre, så passer de langt fra ind i alle boliger. De går i en større herskabslejlighed, imens de ikke ville egne sig i parcelhuset. Hav dette i tankerne, når du skal finde gardiner. De skal indkapsle hjemmets øvrige atmosfære.

I mindre huse er der mange, der vælger rullegardiner i en lys farve. De gør nemlig ikke rummene mindre, men fungerer, som de skal — til at holde sollyset ude og skærme, så det ikke er muligt at kigge ind.