Bolig: Styr dit hjem fra mobilen

0
791

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Intelligente termostater, der automatisk sørger for at sænke varmen, når du ikke er hjemme, og påbegynder opvarmningen, så der er dejligt lunt, når du kommer hjem igen. Det lyder som et scenarie fra fremtiden, men det er faktisk virkeligheden — dog er der ikke mange, der har det ned.

Det intelligente hjem har længe været undervejs, men nu tyder noget på, at det kommer til at tage fart inden for kort tid. Intelligente termostater, der selv sørger for at slukke for varmen, når du ikke er hjemme, lys, der automatisk tænder, når du entrerer et rum og slukker igen, når du forlader det, er ikke længere et utopia — det er faktisk den seneste teknologi. Og det er muligt at få det installeret i dit hjem, hvis du har pengene til det.

Der er en del produkter på markedet

Teknologien har eksisteret længe, og der findes en del forskellige produkter på markedet. Det er dog lidt af en rodebutik, og det kan være svært at finde totalløsninger, hvor man får det hele i en samlet pakke.

Det betyder, at man selv skal sammensætte det intelligente hjem — og det er noget, der er ved at blive ændret på. Vi kan altså vente, at der kommer flere og flere totalløsninger på markedet de næste par år.

Intelligente termostater bliver en realitet inden længe

Den teknologiske udvikling går stærkt, og der går ikke længe, før det er en realitet med intelligente termostater. Google købte i 2014 termostatfirmaet Nest, og det har betyder, at der kommer løsninger, der er til at betale for den private forbruger også.

Ved at have termostaten tilkoblet mobiltelefonen, vil det kunne vurdere, hvor lang tid, der går, inden du kommer hjem, så hjemmet kan nå at blive varmet op.

Se også: Bedste priser og tilbud på iPhone

De fleste mobiltelefoner kan kobles til, og det kræver typisk ikke, at man har en helt ny model, da det kun er placeringstjenesten, den sporer.