Derfor bør du købe en ny kontorstol til hjemmekontoret

0
93

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hjemmekontorets midlertidige løsninger kræver højst sandsynligt en kærlig hånd. Der var nok ikke mange, som regnede med, at deres hjem praktisk talt skulle indeholde et fuldt installeret hjemmekontor.

For mange har det betydet, at kroppen er begyndt at kunne mærke, hvis den ikke sidder på noget ordentligt. Det er derfor vigtigt at gå op i kvalitet, når man skal vælge en kontorstol.

Bevægelse frem for alt

For at få en bedre oplevelse med hjemmekontoret er bevægelse nøgleordet. På en normal arbejdsuge sidder man stort set ned hele dagen. Det løber i sidste ende op i utrolig mange timer på en måned.

Her kan man vælge at købe et bord, som kan hæves efter behov. Det er dog ikke hele tiden, at man kan stå op.

Derfor er en god kontorstol stadigvæk vigtig. Så køb en god kontorstol, og du vil med det samme mærke forskellen fra den gamle, som du har siddet på. Man kan købe nogle ergonomiske kontorstole, som støtter både ryg og lænd. Det er ofte her folk får ondt, når de sidder ned i lang tid. Det kan man nemt forebygge med en god kontorstol.

Sørg alligevel for at få rejst dig en smule i løbet af dagen. Det kan være en god påmindelse, at man hver time lige rejser sig op og ryster hele kroppen igennem. Dette aktiverer samtidig blodkredsløbet, som i sidste ende gavner dit helbred mere, end man skulle tro.

Vælg den bedste kontorstol

Den bedste kontorstol er ikke altid den dyreste. Man skal først overveje sine behov, for ikke at købe en unødvendig dyr stol.

Når man sidder godt i en stol, så øger man faktisk også sin produktivitet. Det kunne være en god måde at overtale sin arbejdsgiver til, at medarbejderne skulle have nye kontorstole.

At sidde ordentligt i en stol, vil som regel sige, at man ikke kommer ud i nogle mærkelige yderstillinger, som på sigt vil skade kroppen. Man slapper mere af og spænder heller ikke op i kroppen. Dette gør samtidig, at man efter en lang arbejdsdag vil opleve ikke at have hovedpine eller andre anstrengelsessmerter.

Måden man vurderer om, man sidder rigtigt i sin kontorstol er således: Først sætter man sig oprejst i stolen. Herefter skal man se om albuerne er i en vinkelret position, når de hviler på bordet. Er de ikke det, skal stolen justeres i højden. Det samme gælder for benene. Her skal man kunne nå jorden med flad fod uden besvær.

Forbedr dit kontormiljø

Et godt arbejdsmiljø er essentielt for din livskvalitet. Det er trods alt noget af det, som man bruger mest tid på i løbet af et langt liv. Der er derfor mange grunde til at forbedre sit arbejdsmiljø, så man har det så behageligt som muligt.

Det er et sted, hvor man befinder sig cirka otte timer om dagen, så det tærer både på den mentale og fysiske energi, hvis man ikke sidder godt i længden.

Når man har et optimalt arbejdsmiljø, vil der også være en anden glæde ved at gå på arbejde.

Hvis man har indtaget familiens spisebord som hjemmekontor, fordi man er hjemsendt, kan det være svært at holde koncentrationen hele dagen. Når man hele tiden skal rette sig eller skifte stilling, så bliver tankestrømmen konstant afbrudt.

En god kontorstol

Med en god kontorstol kan man ændre på dette. Det kan så godt være, at man ikke har et fuldt installeret hjemmekontor, men stolen – den er i orden. Det vil gøre arbejdstimerne lidt mere behagelige og udholdelige. Fritiden kan også nydes mere, fordi man ikke skal ømme sig over smerter i kroppen.