Det er nu du skal samle regnvand

0
787

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Sommeren er efterhånden forlængst ovre, og efteråret har meldt sin ankomst. Det betyder også, at du nok ikke kommer til at tilbringe så mange timer i haven i den kommende tid, som du har gjort i de seneste måneder. Det betyder dog ikke, at det behøver at være skidt, og du kan allerede nu begynde at kigge frem mod næste år.

Den kommende periode kommer nok uden tvivl til at byde på en masse regnvejrsdage hvor der kommer til at falde en masse millimeter vand, og det kan du lige så godt udnytte. Så hvis du ikke allerede har en regnvandsbeholder, så er nu et rigtig godt tidspunkt at anskaffe sig en.

Behovet for at vande her i efteråret er naturligvis ikke det samme som det er om sommeren, men regnvand kan bruges til meget andet end at vande planter om blomster uden for. Du kan naturligvis bruge det til at vande planter indendørs.

Perfekt til bil og tøj

Regnvand indeholder ikke den samme mængde kalk, som det vi får fra vandhanen, hvilket betyder, at det er godt til flere formål. Det kan eksempelvis være tøjvask, hvor det faktisk er muligt at tilslutte vandet hertil, så du ikke bruger vandet fra vandværket. Det sparer både penge og gør vasken bedre pga. kalken.

Regnvand er også perfekt til bilvasken, hvis du ellers vasker bilen med håndkraft, da den manglende kalk gør, at der ikke kommer striber på bilen, som ellers ofte sker med “almindeligt vand”.

Invester i en faskine

Efteråret byder statistisk på meget vand, og sandsynligvis også meget mere end du kan nå at bruge, selvom du både vasker bilen, vasker tøjet og vandet planterne indendørs.

Hvis du ikke gør noget aktivt, betyder det også, at vandet vil løbe over, og i sidste ende kan skabe problemer i din have. Det er derfor en rigtig god ide, for ikke at sige en nødvendighed at investere i en faskine, der sørger for at regnvandet siver naturligt ned. Du kan læse mere om faskine her.

Det er svært at sige, præcist hvor meget du kan spare om året ved at benytte regnvand, men det sparer både dig og miljøet.