Farver på gardinerne hitter

0
1109

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der findes ikke mange danske hjem (hvis man da lige ser bort fra diverse studieboliger), der ikke har gardiner af den ene eller anden slags. Langt størstedelen af disse gardiner, gør dog ikke meget for at skabe liv og farver i de danske hjem.

Ser man på de mest solgte gardiner, er der nemlig et meget klart billede, der tegner sig, nemlig at det er de samme farver, som danskerne vælger, når de skal købe gardiner til hjemmet. Det er nemlig de sikre farver, som stort set alle vælger, hvilket vil sige, at næsten alle gardiner i stuerne er grå eller hvide, mens de ofte er lidt mørkere i soveværelserne, hvor mange af gode grunde vælger mørklægningsgardiner.

Smid hæmningerne og farvefrygten

Der er naturligvis mange, der har andre nuancer, men set over en bred kam er der ikke mange, der leger specielt meget med farverne i deres stuer. Hvis man gerne vil have flere farver ind i sit hus, er gardinerne et rigtigt godt sted at starte, da det kan betegnes som som farver, der kan tages frem, når man ønsker det.

I stedet for at vælge de sikre og traditionelle farver, så vælg nogle farvestrålende gardiner der har noget kontrast til resten af rummet de er i. Lad vær med at gå i IKEA eller Jysk, hvor de typisk kun har de mest populære farver, besøg en special forhandler af gardiner som eksempelvis Uniggardin, hvor du kan få stort set lige den farve du går og drømmer om.

Inden du bestiller kan det dog være en god ide lige at bestille en farveprøve hjem, så du kan se den i levende live og ikke bare på en skærm, hvor farverne ofte godt kan snyde en hel del.