Gode grunde til at male vinduerne nu

0
1020

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Foråret er et rigtig godt tidspunkt at male udendørs på. Der er ikke nattefrost og temperaturerne er generelt favorable i forhold til at malingen skal tørre. Når det er koldt og vådt er malingen meget længe om at tørre, og når det bliver for varmt tørrer malingen for hurtigt. Med temperaturer mellem 15 og 20 og tørvejr og forholdene stort set så gode som de bliver, og det er derfor nu du skal gribe penslen, hvis du har gået og overvejet at skulle male.

Derfor skal du male dine vinduer

En af de ting, som der er mange der går og udskyder er at male deres vinduer. Det er dog en rigtigt dårlig ide. Det er nemlig langt dyrere og mere besværligt at udskifte vinduer, er det er at male dem og dermed beskytte dem mod vind og vejr. Her er nogle gode råd til dig der skal igang med det.

Det første du skal gøre, er at sikre, at der ikke sidder noget løs maling. Skrab eventuel løs maling af og slib efterfølgende med slibepapir, for at sikre at alt er væk. Vask træværket og giv det grundolie, og mal derefter, når dette er tørt.

Mange er bekymret for at det ikke bliver pænt, når de selv maler det, her er nogle gode malertips. Du skal bevæge penslen i så lange og lige strøg som muligt. Fjern skænk med en klud med det samme. Når de først at tørre, bliver det meget sværere at fjerne.

Et andet og mindst lige så vigtigt råd, er at du skal sørge for at der er gode arbejdsbetingelser. Især hvis du maler i højden, kan det være et problem. Lej en flyttelift som denne fremfor at begynde at stå lidt usikkert på en stige. Jo mere stille og sikkert du står, jo bedre bliver dit malearbejde.

Når du alligevel har lejet en lift, kan det være en god ide at male andre ting i højden såsom udhæng og andet træværk. Det kan desuden være en gode ide at gå sammen med din nabo eller lignende og deles om udgiften til leje.