Hjemmet får et mere funktionelt udtryk i de kommende år

0
1003

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Danskernes boliger bliver mere praktiske. Arbejdet rykker ind, og ting skal have en funktion.

Der er ikke langt fra arbejde til privatliv. Sådan kommer det til at være i fremtiden, tyder meget på. Grænserne for, hvornår du er på arbejde, og hvornår du er hjemme, bliver med andre ord udvisket, og derved bliver arbejdet en større del af identiteten. Det er ikke længere bare et nødvendigt onde, men en central del af vores livsstil.

Og det kommer til at smitte af på måden, vi indretter vores bolig på. Elementer, vi før anså for at være praktiske ting, der ikke hørte hjemme, fordi de relaterede sig til arbejdslivet, flytter nu ind. Det er helt fint at sidde og arbejde en hverdagsaften, hvis det gøres ved skrivebordet i stuen — og altså ikke på et lukket hjemmekontor.

Det industrielle rykker ind

Det betyder dog ikke, at der skal flyde med blækpatroner, skriveredskaber og andre ting, der hører hjemme på kontoret, midt i stuen, men blot at skrivebordet integreres som en del af boligindretningen, hvor det er helt okay at sidde og fordybe sig. Også selvom man har fri.

I det hele taget kommer hjemmet til at være mere industrielt. Faktisk kommer vi til at bevæge os en smule væk fra den nordiske indretningsstil, der ellers har været på tapetet de seneste år.

Nipsgenstanden rykker ud

Der bliver ikke plads til alle de overflødige genstande. Dem, der bare er til pynt. Ting skal have en funktion, og hvis ikke de har det, så ryger de ud. Det går hånd i hånd med, at vores arbejde kommer til at fylde mere og mere af vores liv, og derfor er det vigtigt, at de ting, der er i hjemmet, kan bruges til noget. De skal samtidig være lige ved hånden, når der er brug for dem.