Hold hjemmet flot med en lækker trappe

0
336

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når man bor i et hus med to eller flere etager, så er trappen naturligvis en af de vigtigste komponenter. Uden trappen ville vi slet ikke kunne udnytte hele huset. Og ligesom med alle andre dele af vores hjem, er det jo vigtigt for os, at trappen ser godt ud. Men selvom man måske har en enormt god trappe, så bliver alle trapper slidte. Igennem flere år hvor folk går op og ned af den, vil trappen få lidt ridser og skrammer, hvilket ofte gør, at den ikke længere er så flot. Hvis man ikke vil leve med en slidt trappe, kan vælge om man vil investere i en ny eller prøve at redde den gamle.

Renovering af den gamle trappe

Hvis skaderne ikke er så slemme, kan det godt betale sig, at give sig i kast med en mindre renovering. Trinene lider ofte af slag og ridser, og hvis trinene er lavet af træ, kan man måske godt redde dem. Med brug af en omgang sandpapir og en pudsemaskine, kan man pudse de værste ridser og slag væk og ende med en ganske pæn overflade. Herefter skal træet imprægneres og behandles, så det holder bedre.

Køb af ny trappe

Det er dog ikke altid, at man kan få en pæn trappe ud af sin gamle, og så kan man blive nødt til at købe en ny. Se hvor flotte trapper kan være her. Og hvis man vælger at købe en ny trappe, er der nogle regler man skal følge. En trappe må aldrig være for smal, ellers kan det være en langsommelig proces at få folk op og ned. Derfor anbefales det, at en trappe minimum er en meter bred. Dertil kommer der også regler for hvor lange skridt, man skal tage. For den behageligste oplevelse skal skridt længden helst ligge imellem 61 – 63 centimeter.