Hvad bør du overlade til professionelle?

0
715

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

At gøre det selv er for mange danskere blevet lidt af en folkesport, og vi elsker at kunne sige, at det er noget vi selv har lavet, og at vi selv har fundet på møblerne i haven der er lavet af EU paller, eller selv lige har lavet den hylde af et par stykker læder og et gammelt bræt vi havde liggende.

At det er populært at gøre ting selv, behøver det dog ikke altid være en god ide at gøre det. Generelt er der de ting man skal gøre selv, og så er der dem man med fordel kan holde sig langt fra, medmindre man virkelig ved hvad man laver.

At hænge hylder op eller samle et IKEA skab kan de fleste nok overkomme, men at skifte el installationerne i huset eller fører nye vandrør, vil de fleste nok med rette overlade til professionelle, der har lidt mere erfaring og viden på området.

Og så er der alle de ting der ligger imellem disse. Det kunne være at male, som mange giver sig i kast med, også selvom de ved at det kommer til at tage dobbelt så mange tid, som de havde forventet. At male kræver ikke den store viden, men kræver primært en god mængde tålmodighed og ikke mindst en god portion fingersnilde, hvis man vil have et ordentligt resultat.

Hvis du besidder disse ting, er maling ikke en af de ting du bør overlade til professionelle, men sagtens selv kan tage dig af og nemt spare mange tusinde kroner for hvert eneste rum du selv maler. Maling kan købes billigt på nettet, så det er faktisk bare at kaste dig ud i det, og kom i gang med at spare penge.

Et sted hvor det meget sjældent er en god ide at prøve selv, er når det kommer til ting der virkelig kan ses, hvis du laver fejl. Dårlig maling kan altid dækkes af god maling, værre er det, hvis du begynder med ting, der ikke står til at lave om på, hvis de først har lavet fejl.

I Silvan eller lignende kan man købe en maskine til afhøvling af gulve, men ved du ikke hvad du laver, kan det hurtigt komme til at have konsekvenser, der økonomisk rækker langt ud over det hvad det havde kostet, hvis du havde hyret en professionel håndværker til at afhøvle gulvet for dig (det kunne være Gulvkanonen.dk).