Hvad kan en højstryksrenser egentlig bruges til?

0
1056

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

I Danmark brugere vi højtryksrenseren til flere forskellige formål, heriblandt at højtryksspule facaden, taget eller terrassen. Se her, om det overhovedet er nogen god idé.

Mange danskere brugere højtryksrenseren til forskellige formål, men det er ikke altid en god idé eksempelvis at rense sit murværk med en højtryksrenser. 

Hvorfor er det ikke nogen god idé at spule muren?

Mursten er lavet af brændt ler, og når de bliver brændt, bliver der dannet en skal, der er hårdere end det ler, der er inden i murstenen. Den fungerer som en hinde, der beskytter selve leret indenunder. 

Af samme årsag kan det være en dårlig idé at spule facaden, hvis den er muret eller pudset. Når du højtryksspuler vil du nemlig opleve, at hinden, der er uden på murstenene, vil forsvinde helt eller delvist. 

Det kan være risikabelt, da du får en væg, der er mere udsat, end det ellers var tilfældet. Eksempelvis vil der hurtigere komme fugt, alger og andet snavs på muren, som får den til at ældes hurtigere og ikke ser synderligt godt ud.

Pas på med at højtryksrense træfacaden

Det er heller ikke altid en lige god idé at højtryksspule din facade, hvis den er lavet af træ. Træ vil aldrig være 100 % tæt, så derfor vil vandet lettere have mulighed for at trænge ind i træet bag det yderste lag af brædder. Det kan danne fugtskader som råd og svamp.

Samtidig kan træet tage skade, hvis du spuler det. Det kan i værste tilfælde gøre, at overfladen bliver revet op, og du efterlades med en ru overflade, der er langt mere sårbar.

Hvis du er på udkig efter en højtryksrenser, kan du finde en masse ved at klikke her. Der er et stort udvalg, som du med fordel kan gå på opdagelse i, hvis du vil købe en højtryksrenser.