Pas på jeres hjem når i er væk i juletiden

0
1110
Et hus i sneen

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Antallet af hjemmerøverier er heldigvis faldet en hel del i løbet af de sidste år, men dette ændrer ikke på, at juletiden stadigvæk er den tid på året, hvor allerflest huse bliver brudt ind i. Dette hænger i høj grad sammen med, at mange af os tager på juleferie, holder jul hos familiemedlemmer eller bare tager på juleophold hos venner og familie i løbet af december. Derfor ser man ofte mistænkelige biler køre langsomt frem og tilbage på veje, og tit er det faktisk tyve som holder øje med folks huse. Man bliver derfor nødt til at tage sine forholdsregler, inden man tager afsted på juleferie eller julebesøg.

Overvej at få låsen skiftet

Hvis man har en gammel lås eller en gammel dør som forholdsvist nemt kan brydes op, kan det godt betale sig at få den skiftet. Tyve gider ikke bruge for lang tid på selve indbruddet, og hvis huset sig robust og sikret ud, vil de ofte ikke tage risikoen. Desuden kan det være en idé med en hjemmealarm, da sådan en også holder tyvene væk. I kan få jeres lokale låsesmed til at skifte jeres lås. Find ham her hos låsesmed Valby.

Få hjælp af naboen

Når man er taget afsted, er der ikke så meget man selv kan gøre mere, men der er noget som ens nabo kan gøre. Udover at holde øje med ens hus, kan naboen hjælpe med at tømme postkassen. Selvom det måske bare lyder som en æstetisk tjeneste, så kan det holde tyvene væk. En propfyldt postkasse er et klassisk tegn på, at man ikke er hjemme.

Få jeres hus til at se beboet ud

Inden man tager afsted, er der flere ting, man kan gøre for at få hjemmet til at se beboet ud. Hav gardinerne rullet op, så tyvene kan se en kop kaffe og en bog på bordet. På den måde tror tyvene, at man er hjemme, og de tager derfor ikke chancen.