Skab et sundt indeklima i din bolig

0
300

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Lige som med alt andet, så bliver boliger også slidte, efter alt slags vejr. Passer man ikke på sit hus, og sørger for at få udskiftet og renoveret indimellem, risikerer man også at indeklimaet bliver ringe at bo i. Et dårligt indeklima, kan resultere i træthed, skader i hjemmet, og værst af alt – sygdom. Sørg derfor for at optimere dit hjems indeklima, inden det er for sent. Her får du en række tiltag som du kan gøre.

Tjekke døre og vinduer

En af de første tiltag du kan gøre dig, og som kan være hurtigt overstået, kan være at tjekke alle dine døre og vinduer for at være utætte. Hvis de er det, vil du have rigtig svært ved at varme dit hjem op, og du kan risikere at der går fugt og skimmelsvamp på dine vægge eller i dine karme. Er dette tilfældet, bør du naturligvis få udskiftet disse, så i undgår træk i huset.

Udover at du undgå skader og sygdom, så sparer du også en hel del, både på skadesudgifter, men også på elregningen. Du får altså med denne investering, et mere grønt hjem.

Undersøge hjemmet for PCB

Er dit hus opført, renoveret eller tilbygget i perioden 1950 – 1977, så vil det være en rigtig god ide at få tjekket om der skulle være et stort indhold af PCB gasser. Er der dette i dit hjem, bør du få udskilt dette, og mindske indholdet af PCB i dit indeklima. PCB kan være kræftfremkaldende, og dermed farligt at leve i, over længere tid. Tænker du, Hvad er PCB? Så kan du læse mere om PCB her.

Husk at lufte jævnligt ud

Et godt indeklima, kræver også at du sørger for at lufte godt ud i hele hjemmet, mindst én gang dagligt. Der ophober sig hele tiden støv og bakterier, som ikke at sundt for mennesker at leve i. Disse får du skilt fra, ved at lave noget gennemtræk igennem hele huset.