Smukke detaljer forvandler dit hjem

0
1271
Forvandl din bolig med smukke detaljer

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når det handler om indretning, er det ikke kun de store møbler, der betyder noget. Faktisk er detaljerne måske det allervigtigste for det samlede indtryk i dit hjem. I de seneste år har vi for eksempel set, hvordan smukke detaljer i guld og læder virkelig har vundet frem og kan gøre en stor forskel i ellers traditionelt sort/hvide skandinaviske hjem. Her giver vi dig tre tips til detaljer i din indretning, som kan forvandle dit hjem.

Elpærer med sjæl

Elpærer er som regel et nødvendigt onde, som vi ikke tænker over, før de skal skiftes. Ofte køber man den første den bedste, og de færreste forbinder elpærer med indretning.

Men det burde de gøre!

Elpærer laves nemlig i et hav af former og farver, og hvis du kigger lidt rundt på nettet, kan du finde et kæmpestort udvalg af pærer i både sjove og smukke former. Tjek for eksempel de lækre elpærer fra Danlamp, som laver deres pærer selv.

En flot pære skal helst hænge frit, så den kan ses. Du kan dog også finde lamper, som lader pæren komme til sin ret.

Kunst på væggen skaber liv

Hvis du savner en smule farve i dit hjem, er det en god idé at tænke i malerier og billeder til væggen. I disse år er det morderne med stilede plakater, men et maleri har som regel lidt mere sjæl.

Uanset hvilken type vægdekoration, du vælger, er det dog en god idé at vælge farver. En sort eller grå plakat kan få rummet til at virke koldt og kedeligt, og ofte vil en klat farve gøre underværker. Hvis du har en typisk skandinavisk indretning, kan en bleg lyserød eller klar blå være et godt valg – men tag udgangspunkt i resten af din indretning og vælg en farve, der passer til.

Gardiner giver god akustik

Ligesom kunst er gardiner en detalje, som mange nedprioriterer. Gardiner er ofte valgt ud fra deres funktion og ikke deres udseende. Begge dele er dog vigtige, hvis du vil have et lækkert helhedsudtryk i dit hjem.

Med gardiner kan det også betale sig at være frisk med farverne, så dit hjem får et frisk pust. Om du er til friske mønstre eller for eksempel en dyb rød farve er helt op til dig. Det vigtigste er, at du bruger din kreativitet og tør tænke ud af boksen.

Det er dog vigtigt, at du også tænker på materialet, når du vælger gardiner. Et lidt tungere gardin suger lyd til sig, så rummet får en lækker og behagelig akustik. En tyndt plisségardin hjælper ikke på akustikken men fylder til gengæld meget lidt i både rummet og vinduet.