Vælg de rigtige gardiner til din bolig

0
759
Vælg det rigtige gardin

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Selvom mange ser gardiner som en praktisk nødvendighed, som ingen lægger mærke til, kan dine gardiner faktisk være med til at skabe dit hjem. Derfor er det også vigtigt, at du vælger den rigtige type til lige netop dit hjem, så de ikke tiltrækker negativ opmærksomhed.

Til små hjem

Bor du for eksempel i en lejlighed med relativt små rum, er det en god idé at vælge enkle, lyse gardiner, som ikke tiltrækker for meget opmærksom og får rummet til at virke mindre. Hvis det skal være helt simpelt, kan du vælge et rullegardin, men vil du have lidt mere stemning og hygge, så vælg gerne et plisségardin eller et foldegardin. Hvis din indretning er holdt i lyse farver, kan det være rigtig flot at vælge gardinet i creme eller beige i stedet for hvid, så det skiller sig ud og kommer til sin ret.

Til større hjem

Har du et rum med store, brede vinduer, kan du roligt vælge store gardiner, som måske endda går ned til gulvet. De fremhæver vinduet og skaber et storslået indtryk, som gør dit vindue til mere end bare et vindue. Er du modig, kan du vælge en frisk farve, så gardinerne bliver stuens midtpunkt – men pas på, at de ikke bliver for voldsomme og overtager rummet.

Få styr på lyset

Uanset hvordan dit hjem er indrettet, er det ofte en god idé at installere mørklægningsgardiner i alle vinduer, da de er diskrete, men uundværlige når solen skinner. Har du et mørklægningsgardin som tager den skarpe sol, har du også frihed til at vælge lige præcis det gardin, du allerhelst vil have, til det yderste lag uden at skulle tænke på, om det er for tyndt.

Hvis du har en stor, lys stue, kan det dog være en fordel at vælge et lamelgardin, som meget nemt kan indstilles til at lukke lys ind eller holde det helt ude, uden at gardinet skal trækkes fra eller for. Det gør det nemt at styre lyset uden at skulle holde pladsen foran gardinet fri altid.