VINTER: Er dit hus klar til det kolde vejr?

0
1163

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Selvom vejrguderne stadig lader solen stå højt på himlen, så går der ikke længe, inden vi bliver nødt til at trække i vintertøjet. Kalenderen siger nemlig, at det er efterår, og derfor må vi forvente, at temperaturen daler de næste par uger.

Det betyder, at det er tid til at give huset det årlige vintertjek. Kan det klare sig igennem kulden? Hvis ikke, kan det have alvorlige konsekvenser — og det kan ende med at blive dyrt. Derfor har vi i denne artikel beskrevet nogle af de ting, du skal være opmærksom på, inden vinteren for alvor overtager.

 

Taget skal kunne holde til kulden

Taget er det vigtigste at være opmærksom på, da det er den konstruktion på huset, der er mest udsat for de forskellige årstider. Især om vinteren, når det sner, skal det kunne præstere. Her udsættes taget nemlig for både regn, sne og frost.

Det første, du skal sikre dig, er, at tagbelægningen sidder som den skal. Er der tagsten, der sidder løst eller på anden måde er i stykker, skal de udskiftes. Er taget af tagpap, så er det vigtigt, du sørger for at fjerne blade og snavs, da det kan forårsage plantevækst, der kan ødelægge taget.

 

Låse

Det er vigtigt at sørge for, at låsen er up to date. Det betyder, at den skal kunne klare sig igennem vinteren uden skader. Forsikringsselskaberne dækker nemlig ikke omkostningerne ved indbrud, hvis ikke låsen lever op til de krav, der stilles.

Er du i tvivl, så kan det betale sig at få en låsesmed ud — uanset om du bor i København eller i provinsen, er der risiko for, at der bliver begået indbrud i dit hjem. Og det er altså surt, hvis ikke forsikringen dækker.

 

Døre og vinduer

Først og fremmest bør du sikre dig, at der ikke er rådne karme, der skal skiftes ud. Er de begyndt at rådne, skal de ligeledes skiftes ud. Tjek derudover om der er løs maling, der kan skrabes af, eller om imprægnering og maling er intakt. Du bør dog undgå at male i vinterhalvåret, da luftfugtigheden er for høj til, der opnås et optimalt resultat.

Tjek derudover om vinduerne og dørene lukker tæt. Gør de ikke det, bør du slibe dem til, så de kan blive lukket i. Det vil mindske varmespildet. Du bør desuden også sikre dig, at ingen fuger er utætte, så der er risiko for, at vand kan komme ind i konstruktionerne og forårsage fugtskade.