Guide: Vælg din lampe efter hvilken funktion, den skal opfylde

0
1098

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Er du i tvivl om, hvor du skal placere dine lamper, så de bidrager med den rigtige belysning i dit rum? Her får du en guide til, hvor du skal arbejde med belysning i din bolig.

Den hyggelige belysning

Hvis det er meningen, at din belysning skal bidrage til hygge eller stemning i et rum, er det en god idé at vælge en belysning, der er diffus. En lampe med en diffus belysning spreder lyset i flere retninger. Du finder et stort udvalg af lamper her.

Du kan også vælge levende lys, hvis du vil skrue op for hyggebarometeret. Det kan bruges på alle årstider, men især om vinteren er det med til at skabe et ekstra lag af hygge. Samtidig kan det bruges både indenfor og udenfor.

Den praktiske belysning

Selvom det er godt at have lys, der egner sig til hygge, er det også en nødvendighed at have noget lys, der er dedikeret til andet. Eksempelvis læsning, til køkkenet, ved computeren eller over spisebordet.

Miks lyset i din bolig, så det kan anvendes til det specifikke formål, det skal have. Brug forskellige lyskilder, og anbring mindre belysning rundt omkring i din stue, som du kan justere. Du kan også gøre rummet større ved at anvende spots, der lyser opad. Omvendt kan du afgrænse et rum ved at placere traditionel belysning, der lyser oppefra og ned.

Det kan også være praktisk at købe en spotlampe, som du kan anvende, hvis du skal lave mad, arbejde, læse eller spise. Spot betyder i bund og grund, at du kan målrette belysningen, så du har mulighed for at skabe et afgrænset område med lyset, dér, hvor behovet er.